Опис до патенту на корисну модель № 116548 "Вітрогенератор" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Лисенко, Ольга Валеріївна; Лысенко, Ольга Валерьевна; Lysenko, Olha; Бойко, В. В.; Головченко, Д. В. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Вітрогенератор містить основу, горизонтальний вал, лопаті, привід. Кожна лопать має циліндричну форму та оснащена механізмом у вигляді кінцевої насадки, ребристим елементом на її поверхні та привідним електродвигуном
Keywords: вітрогенератор; горизонтальний вал; лопать; кінцева насадка