Сучасний екологічний стан земель Запорізької області внаслідок сільськогосподарського використання - Чебанова, Юлія Василівна; Чебанова, Юлия Васильевна; Chebanova, Yuliia (My University, 2016)
У статті проаналізовано сучасну структуру посівних площ, господарської освоєність земель, зміни у площі порушених та рекультивованих земель Запорізької області. Висвітлено зміни запасів гумусу, кількості застосування мінеральних, органічних добрив та пестицидів (в тому числі утилізацію непридатних пестицидів), кількість еродованіос земель та сучасний стан земель, що зрошуються.
Keywords: сільськогосподарське використання земель; екологічний стан; рілля; антропогенний вплив; порушені землі; гумус; пестициди; органічні добрива; мінеральні добрива; еродовані землі; зрошення