Проблеми зайнятості населення України - Плотніченко, Світлана Романівна; Плотниченко, Светлана Романовна; Plotnichenko, Svitlana (ТДАТУ, 2013)
В умовах ринкової економіки надзвичайно гостро постає проблема зайнятості населення, оскільки циклічність її розвитку викликає безробіття і пов’язані з ним негативні соціальні та економічні наслідки. Тому все більшого значення набувають питання регулювання зайнятості населення. Зайнятість в її сучасному трактуванні – це система соціально-економічних відносин, які регулюють забезпечення економічно активного населення робочими місцями, форми його участі в суспільному виробництві та якість життя населення.
Keywords: зайнятість; принципи зайнятості; зайняте населення