Морфологічна мінливість бичка кругляка (Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) акваторій Азовського моря та Каховського водосховища - Ткаченко, Марія Юріївна; Ткаченко, Мария Юрьевна; Tkachenko, Maryia (My University, 2013)
Досліджена морфологічна мінливість бичка-кругляка з Таганрозької та Обитічної заток, Утлюцького лиману та Каховського водосховища. За результатами досліджень виявлена диференціація між вибірками за групами «морські» та «прісноводні» форми. Цей розподіл пов'язаний з різними гідроекологічними умовами у досліджуваних водоймах.
Keywords: бичок-кругляк; морські; прісноводні; гідроекологічні умовами; еврігалиний вид; оцінка достовірних відмінностей; відмінності; морфометрична диференціація