Утилізація відходів тваринницьких підприємств і їх вплив на екологію навколишнього середовища - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Сергій Володимирович (Запоріжжя : 2022, 2022)
EN: Сільськогосподарське виробництво на сучасному етапі розвитку – це комплексний високотехнологічний напрямок, що базується на фундаментальних наукових знаннях. Основною метою сільського господарства в усі часи було виробництво продуктів харчування. Сьогодення обумовлює цю мету вимогами високої якості та безпечності цих продуктів, а також принципом екологічної безпечності самого сільськогосподарського виробництва. Зрозуміло, що неможливо не рахуватися з великою роллю хімії в сучасному агропромисловому комплексі. Це використання мінеральних добрив, хімічних засобів захисту рослин, нових матеріалів і обробок, що подовжують термін зберігання продуктів харчування тощо. Раціональне та продуктивне об’єднання сільського господарства, хімії та екології являє собою вимогу часу, пов’язану не тільки з виробництвом чистих продуктів харчування, а й з екологічною безпечністю шляхів цього виробництва та утилізації відходів. Особливою екологічною проблемою тваринницьких підприємств залишається утилізація гною.
Дереза О. О, Дереза С. В. Утилізація відходів тваринницьких підприємств і їх вплив на екологію навколишнього середовища. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 204-207.
Keywords: утилізація відходів; сільськогосподарське виробництво; добриво; біогаз; обробка; зберігання