Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології: конспект лекцій - Нестерчук, Діна Миколаївна; Нестерчук, Дина Николаевна; Nesterchuk, Dina (Мелітополь: Видавничо-поліграфічний центр «Люкс», 2020)
В конспекті лекцій з дисципліни «Контрольно-вимірювальні прилади з основами метрології» зібраний, систематизований та наочно викладений теоретичний матеріал з основ метрології, теорії вимірювань, забезпечення єдності вимірювань, наведені загальні відомості про засоби вимірювальної техніки та їх метрологічні характеристики, детально розглянуто питання теорії похибок вимірювань і опрацювання результатів вимірювань, висвітлені питання метрологічної повірки засобів вимірювань електричних величин, а також розглянуті методи і засоби вимірювань електричних, магнітних і нее-лектричних величин.
Keywords: засоби вимірювань; вимірювальна техніка; похибки вимірювань