Витоки та розвиток етикету в стародавньому світі: правила поведінки у Вавилоні, Єгипті, Греції та Римі - Плотніченко, Світлана Романівна; Plotnichenko, Svitlana; Лютікова, В. В. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Етикет, або сукупність правил ввічливої поведінки, є невід’ємною частиною культурного та соціального розвитку людства. Його витоки сягають давніх цивілізацій, де люди усвідомлювали необхідність встановлювати певні норми для організації спілкування, збереження порядку та взаємної поваги.
Keywords: етикет; правила поведінки