Екологічне значення лісосмуг для степів Північно-Західного Приазов'я: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Пташинська, Таісія (ТДАТУ, 2021)
Вивчення лісосмуг Північно-Західного Приазовʼя має як теоретичне, так і практичне значення. З часів створення перших лісових насаджень і до теперішнього часу не вщухає дискусія серед науковців щодо значення, ролі і необхідності степового лісорозведення. Актуальність питання підтверджується все більш інтенсивним проявом несприятливих природних процесів на півдні України (водна і вітрова ерозія, пилові бурі, зсуви ґрунту тощо).
Keywords: лісосмуги; ландшафтна структура; довкілля; природа; лісокультурні ландшафти