Інтеграція штучного інтелекту в освітній процес: вплив на якість навчання та академічну доброчесність - Андрюкайтене, Регіна; Олексенко, Роман Іванович; Олексенко, Каріна Борисівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розглядаються теоретичні та практичні аспекти інтеграції штучного інтелекту в освітній процес. Проаналізовано вплив інструментів ШІ на якість навчання, мотивацію студентів та дотримання принципів академічної доброчесності. Визначено педагогічні, організаційні та етичні умови ефективного використання ШІ у закладах освіти. /// EN: The article examines the theoretical and practical aspects of integrating artificial intelligence into the educational process. The impact of AI tools on the quality of learning, student motivation, and adherence to the principles of academic integrity is analyzed. The pedagogical, organizational, and ethical conditions for the effective use of AI in educational institutions are determined.
Keywords: цифрова освіта; штучний інтелект; академічна доброчесність; освітні технології; цифрова трансформація; digital education; artificial intelligence; academic integrity; educational technology; digital transformation