Програмна реалізація задачі забезпеченя проектування процесу іонізації - Стрєлкова, М. А. (НТУ «ХПІ»., 2015)
У статті проаналізовано процес іонізації виробничих приміщень, зокрема розглянуті такі типи іонізаторів, як розсіювальний та іонізатор спрямованого аероіонного випромінювання. Наведено опис проектування програмного засобу, який дозволяє в автоматизованому режимі визначати аероіонне розподілення від штучних джерел аероіонізації в заданій робочій зоні. В залежності від отриманої картини аероіонного розподілення користувач має змогу наочно отримати зони аероіонного комфорту і дискомфорту і на основі цього розташовувати робочі місця. Особливістю пропонованого програмного засобу є можливість користувача самостійно за допомогою користувацького інтерфейсу пересувати джерела аероіонізації у заданій зоні з метою отримання необхідної картини розподілення концентрації аероіонів від цих джерел. Також роздроблюваний програмний асіб надає можливість варіювати кількістю, потужністю і типом джерел аероіонного випромінвання, застосувати їх комбінацію.
Program realization task of providing design process of ionization
Keywords: іони; іонізатор; концентрація; програмне забезпечення; аероіонне випромінюваня; concentration; software; інтерфейс; ionsionizer