Морально-естетичні цінності епохи змін у циклі «Zeitbilder» А. фон Дросте-Гюльсхоф - Білоус, Наталя Володимирівна; Белоус, Наталья Владимировна; Bilous, Natalia (My University, 2021)
Одним з найбільш плідних періодів у творчості А. Дросте був кінець 1841 – початок 1842 року, коли було написано цикл «Zeitbilder» (у перекладі – «Картини епохи»). Представлений цикл є серією з десяти віршів, у яких авторка виявляє критичне налаштування на дискусію-бесіду зі своїми сучасниками. За допомогою новаторських текстів вона висловлює своє ставлення до політичної боротьби періоду Реставрації.
Keywords: вірші; поетичні твори; людські цінності; образ