Електротехнологічна система обробітку грунту на базі малогабаритного грунтообробного мотоблоку - Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym (My University, 2016)
Сучасне сільськогосподарське виробництво в Україні характеризується масовим застосуванням мобільних енергетичних засобів малої механізації у вигляді малогабаритних мотоблоків, міні-тракторів та різноманітних спеціалізованих агрегатів з двигунами внутрішнього згорання. Проведені випробування виявили, що електрифіковані мотоблоки з тяговими електродвигунами постійного та змінного струму мають ряд переваг в порівнянні з мотоблоками з двигуном внутрішнього згорання такі як, простота пуску та зупинки, надійність та економічність у роботі, відсутність загазованості навколишнього середовища. Про ефективність мотоблоків з електроприводом свідчить проведена порівняльна техніко-енергетична оцінка найбільш розповсюджених мотоблоків
Keywords: обробка грунту; грунтообробний мотоблок; малогабаритний мотоблок; електрифіковані мотоблоки