Застосування семантичних технологій при валідації результатів неформальної та інформальної освіти дорослих - Строкань, Оксана Вікторівна; Строкань, Оксана Викторовна; Strokan, Oksana (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
UK: У публікації проаналізовано можливість застосування семантичних технологій для формалізації, аналізу та обробки результатів навчання, досягнутих при неформальному й інформальному навчанні. Запропоновано інноваційний метод створення інформаційної системи, який базується на використанні основних елементів концепції Semantic Web. EN: The publication analyzes the possibility of using semantic technologies to formalize, analyze and process learning outcomes achieved in non-formal and informal learning. An innovative method of creating an information system based on the use of the basic elements of the Semantic Web concept is proposed.
Keywords: валідація; неформальне навчання; інформальне навчання; Semantic Web; онтологія; SPARQL; конектор; RDF-сховище; validation; non-formal learning; informal learning; Semantic Web; ontology; SPARQL; connector; RDF repository