Економічне обґрунтування стратегії розвитку підприємства : кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 076 Підприємництво та торгівля ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» - Крайнюкова, Юлія (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Об’єктом дослідження є процес формування та реалізації стратегії розвитку підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретико-методичних підходів, економічних механізмів та інструментів обґрунтування стратегічних альтернатив розвитку підприємства. Мета роботи полягає у розробленні та економічному обґрунтуванні стратегії розвитку підприємства на основі комплексного аналізу його фінансово-економічного стану, оцінки зовнішнього середовища та визначення інвестиційної ефективності запропонованих заходів.
Keywords: стратегії розвитку підприємства; SWOT-аналіз; PEST-аналіз; імпортна продукція