Опис до патенту на корисну модель № 101588 "Пристрій для миття коренеплодів" - Гвоздєв, О. В.; Клевцова, Т. О.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Пристрій для миття коренеплодів містить мийну ванну та вал з закріпленими на ньому перфорованими циліндричними барабанами, у внутрішній частині поверхні яких з відповідним кроком закріплені перфоровані пластини з кутом нахилу в сторону вивантаження, а на внутрішній стороні пластин закріплений гумовий шипований матеріал, причому кожний наступний перфорований циліндричний барабан встановлено з поворотом на половину кроку встановлення пластин, які виконані з поверхнею брахістохронної властивості
Keywords: пристрій для миття коренеплодів; сільськогосподарське машинобудування; миття коренеплодів; сільське господарство