Опис до патенту на корисну модель № 112264 "Ножова головка кутера" - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Христофоров, П. О. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Ножова головка кутера містить щонайменше два, встановлених з урівноваженням мас щодо її осі обертання, ножі, кожен з яких має поздовжній отвір у хвостовій частині у вигляді правильного прямокутника для прийому вала і щонайменше одну ріжучу ділянку, диск з вирізом, який має на протилежних паралельних поздовжніх краях зубчасту нарізку, яка входить у зачеплення з відповідною зубчастою нарізкою ножа. Зубчаста нарізка диска виконана у внутрішніх поздовжніх краях диска, а зубчаста нарізка ножа - на зовнішніх поздовжніх краях. При цьому товщина диска дорівнює товщині ножа
Keywords: ножова головка кутера; зубчаста нарізка диска; подрібнення матеріалів; харчова промисловість; переробна промисловість; м'ясопереробна промисловість