Особливості інфляційного таргетування в Україні - Чкан, Ірина Олександрівна; Chkan, Iryna (Полтава : ПДАУ, 2023)
UA: Нині монетарний режим таргетування інфляції є одним із найпопулярніших у світі. У багатьох країнах національне законодавство покладає на центральний банк функцію підтримки стабільності цін. Центральному банку на практиці все більше відводиться функцій не тільки монетарних, а й ключовим в економічному зростанні. Безперервний моніторинг цін, забезпечення стабільності, співпраця з урядом в розробці стратегічних напрямів розвитку економіки закладається в прогнозованому рівні інфляції. Фактичний рівень інфляції може відхилятися від цілі та коридору коливань, але, як правило, у середньостроковій перспективі рівень інфляції наближається до цілі, входячи в коридор. Однією з основних ідей інфляційного таргетування є вплив на інфляційні очікування населення та бізнесу через комунікацію центрального банку з ринком.
Keywords: таргетування; цінова стабільність; інфляція; національна економіка; фінансовий ринок