Опис до патенту на корисну модель № 139178 "Магнітореологічний амортизатор" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Магнітореологічний амортизатор, що містить гідроциліндр зі штоком, поршнем і опорним елементом, зовнішню магістраль перетікання рідини між верхньою і нижньою порожнинами гідроциліндра, згідно з корисною моделлю гідроциліндр заповнено магнітореологічною рідиною, додатково встановлено опорний елемент з електромеханічним перетворювачем з п'єзоелектричних матеріалів, діод та гідравлічний дросель на зовнішній магістралі, дотично до якого встановлено електричну котушку, електрично пов'язану з електромеханічним перетворювачем з п'єзоелектричних матеріалів та діодом
Keywords: магнітореологічний амортизатор; система підресорювання (підвісок) автомобільних транспортних засобів