Інноваційні форми туризму в контексті сталого розвитку України - Лисак, Оксана Іванівна; Lysak, Oksana (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Сучасний етап розвитку України, позначений впливом повномасштабної війни, вимагає нових стратегічних підходів до економічного та соціального відновлення. Туризм, як мультиплікативна галузь, може стати каталізатором регіонального розвитку, соціальної інтеграції та міжнародного позиціонування України. У контексті повоєнного відновлення та глобальних викликів (економічних, екологічних, соціальних) туристична галузь України потребує переосмислення своїх підходів. Традиційні форми туризму часто не відповідають вимогам сталого розвитку, а туристичні потоки залишаються нерівномірно розподіленими, що посилює регіональні дисбаланси. Існує потреба у впровадженні інноваційних форматів туризму, які б забезпечували не лише економічне зростання, але й збереження культурної спадщини, розвиток громад та екологічну відповідальність.
Keywords: туризм; туристичний сектор; інноваційні форми туризму