Порівняння товарних, біохімічних, органолептичних показників якості свіжих та свіжозаморожених плодів абрикоса раннього, середнього та пізнього строків достигання, що вирощені в умовах Південного Степу України - Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna; Розова, Лідія Володимирівна; Розова, Лидия Владимировна; Rozova, Lidiia; Романов, О. В. (Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019)
UK: Проведено товарну, біохімічну й органолептичну оцінку десяти сортозразків абрикоса раннього, середнього та пізнього строків достигання у свіжому стані (Мелітопольський ранній, Красень Мелітополя, Дар Мелітополя, Кумир, Ювілейний Федченкової, Краснощокий, Тащенакський, Садовий, Мелітопольський пізній, Сіянець краснощокого) за такими показниками, як: середня маса плода та частка кісточки, вміст сухих розчинних речовин, дегустаційна оцінка смаку. У заморожених сортозразках визначено такі показники: вміст сухих розчинних речовин, дегустаційна оцінка смаку. EN: The commodity, biochemical and organoleptic estimation of 10 varieties samples of apricot of early, middle, late ripening periods in fresh form was conducted (Melitopolskyi rannii, Krasen Melitopolia, Dar Melitopolia, Kumir, Yuvileinyi Fedchenkovoi, Krasnoshchokyi, Tashchenakskyi, Sadovyi, Melitopolskyi piznii, Siianets krasnoshchokoho) by using the indicators: the average fruit weight and the percentage of stone, the content of dry soluble substances, a tasting taste assessment. Such indicators as the content of dry soluble substances and tasting taste assessment were defined in frozen variety samples.
The comparison of commodity, biochemical, organoleptic quality indicators of fresh and fresh frozen apricot fruits of the early, middle and late ripening periods grown in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Keywords: плоди абрикоса; строк достигання; біохімічний склад; заморожені сортозразки; дефростація; дегустаційна оцінка; товарна якість плодів; сухі розчинні речовини; apricot fruits; ripening period; biochemical composition; frozen varieties samples; defrosting; tasting assessment; commercial quality fruit; dry soluble substances