Концептуальне осмислення «Homo festivus» як феномену культури Постмодерну - Поправко, Ольга Вікторівна; Поправко, Ольга Викторовна; Popravko, Olha; Реппіх, О. (My University, 2017)
Щоб розкрити сутність «Homo festivus» або «людини, що святкує» звернемось до свята як феномену культури. Зазначимо, що свято народжує емоційний настрій і дарує непритаманні будням почуття й відчуття, такі як: великодушність, щедрість, оптимізм тощо. Воно повністю змінює зміст людини, адже, переважна більшість з нас погодиться, що почуває себе по-іншому у вільний час, і особливо – у святкові дні (які дозволяють певні вольнощі). Свято дарує можливість бути іншим. Особливо актуальним це є для сучасної людини, яка відчуває потребу вислизнути з суб’єктивного відчуття прискореного ритму життя, виру хаотично змінюваних подій.
Keywords: «Homo festivus»; свято; святкова культура; суспільство Постмодерну