Особливості протитечійного охолоджувача лінії гранулювання - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (My University, 2020)
Охолоджувач в лінії гранулювання необхідний, щоб: 1) забезпечити довгий термін зберігання готової продукції. Найкраще зберігаються гранули з температурою нижче 24°С. З гранулятора вони виходять з температурою до 90°С і навіть після вібростолу не знижують температуру до потрібного ступеня. Після потрапляння в мішок швидкість охолодження за рахунок природної конвекції знижується ще сильніше; 2) запобігти деформації гранул через підвищену вологість. Для нормального зберігання вологість гранули не повинна перевищувати 14 %. Але формування гранул можливо при вологості 15–17 % і часто доводиться додатково зволожувати сировину. Без охолоджувача гранули будуть занадто вологими і почнуть розсипатися.
Keywords: охолоджувач в лінії гранулювання; охолоджуючі колонки; протитечійні охолоджувачі; вентилювання бункерів; гранули