Звіт про науково-дослідну роботу (проміжний). Програма "„Розробка наукових основ, систем, технологій і технічних засобів для забезпечення продовольчої безпеки південного регіону України” - Малкіна, Віра Михайлівна; Малкина, Вера Михайловна; Malkina, Vira; Строкань, Оксана Вікторівна; Строкань, Оксана Викторовна; Strokan, Oksana; Лубко, Дмитро Вікторович; Лубко, Дмитрий Викторович; Lubko, Dmytro; Мозговенко, Андрій Андрійович; Мозговенко, Андрей Андреевич; Mozghovenko, Andrii; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Звіт про НДР: 23 сторінки тексту, 12 джерел. Об'єкти досліджень: Теоретичні і методологічні основи та інструментальні засоби створення і використання інформаційних технологій та систем (ІСТ) у галузях АПК та виробництва. Програмні засоби та інформаційні системи для автоматизації бізнес-процесів в АПК, виробництві та навчальному процесі. Мета роботи: Побудова спеціальних комп’ютерних та математичних моделей, проектування та розробка автоматизованих та інформаційних систем, застосування сучасних інформаційних технологій, а саме: - розробка математичних моделей та відповідного програмного забезпечення для проведення регресійно-кореляційного аналізу при дослідженні явищ та процесів в АПК при порушенні умов теореми Гауса-Маркова; - розробка навчальних засобів, систем, програм на основі технології Drag-and-drop; - використання технології платформи мікроконтролера Arduino для автоматизації системи поливу ґрунту; - розробка спеціалізованого програмного забезпечення на базі операційної системи Android для моделювання мікроклімату закритого приміщення. - проектування та розробка експертних систем діагностування несправностей транспортних засобів - використанням технології нейронних мереж для побудови програмних модулів з класифікації навчальних текстів при викладанні дисциплін. - розробка матричного способу конструювання еліптичних обводів із використанням параметричної форми завдання кривої; - виявлення можливостей використання неперервного геометричного моделювання на основі спеціальної функції і призначення дотичних у вузлах вихідної ДПК при локальних методах згущення та глобальне призначення дотичних при методах згущення спіралеподібних та замкнених кривих ліній на основі спеціальної функції; - розробка методу формування плоского одновимірного обводу із забезпеченням контролю максимальної абсолютної похибки інтерполяції; - розробка методики формування робочої поверхні інструменту для розпушування ґрунту на основі формування каркаса, елементами якого є плоскі криві з закономірною зміною кривини.
Keywords: програмний модуль; регресійна модель; мультиколеніальність; мобільний додаток; інформаційна система; аероіонний режим; програма-тренажер; мікроконтроллер; експерні системи; геометричне моделювання; дискретн інтерполяція