Інформаційна система для автоматизації процесу аналізу інвестиційних ризиків та рекомендацій - Яковлєв, Денис Миколайович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: Необхідність підвищення ефективності ухвалення інвестиційних рішень в умовах фінансової нестабільності та динамічних змін ринку зумовлює потребу в автоматизованих системах аналізу ризиків і формування рекомендацій. Інвесторам важливо отримувати точні прогнози щодо можливих ризиків та перспектив вкладень, що мінімізує суб'єктивний фактор і сприяє обґрунтованому вибору. Інтеграція сучасних методів аналізу та штучного інтелекту дозволяє прискорити оцінку інвестиційних проєктів, забезпечити їхню об'єктивність і підвищити ефективність процесу інвестування. Об’єкт дослідження: процес ухвалення рішень щодо інвестування з використанням сучасних інформаційних технологій. Предмет дослідження: методи та програмні засоби автоматизації аналізу інвестиційних ризиків та надання рекомендацій щодо інвестування. Мета роботи: розробка інформаційної системи, яка забезпечить інвесторам можливість автоматизованого аналізу інвестиційних варіантів з урахуванням рівня ризику та очікуваної прибутковості. /// EN: The need to improve the efficiency of investment decisions in the face of financial instability and dynamic market changes drives the need for automated systems for risk analysis and formulation recommendations. It is important for investors to select accurate forecasts of possible risks and investment prospects that minimize the subjective factor and favor informed choice. Integration of modern analysis methods and custom intelligence allows you to speed up the assessment of investment projects, ensure their objectivity and increase the efficiency of the process investment. Object of study: the process of evaluating the decision to invest in modern information technologies. Subject of investigation: methods and software for automating the analysis of investment risks and making recommendations for investment. Meta-works: development of an information system to provide investors with the possibility of automated analysis of investment options based on the level of risk and estimated profitability.
кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 122 «Комп'ютерні науки»
Keywords: інвестиції; фінансовий аналіз; інформаційна система; ризик-менеджмент; прогнозування прибутковості; автоматизація; investments; financial analysis; information system; risk management; profitability forecasting; automation