Опис до патенту на корисну модель № 102919 "Спосіб отримання рослинної олії" - Гвоздєв, О. В.; Клевцова, Т. О.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia (Державна служба інтелектуальної власності України, 2015)
Спосіб отримання рослинної олії включає калібрування, очищення насіння, лущення, вологотеплову обробку, форпресування рушанки, багаторазову волого-теплову обробку, подрібнення і пресування макухи з постійним зростанням тиску і часу пресування. Макуху перед подрібненням охолоджують, після подрібнення сепарують. Волого-теплову обробку здійснюють перед пресуванням
Keywords: отримання рослинної олії; калібрування; очищення насіння; олійно-жирова промисловість; одержання рослинних олій