Зниження енергоємності виробництва продукції тваринництва за рахунок скорочення енергії на кормоприготування - Волков, О. Ю. (My University, 2019)
Розглядаючи витрати енергії тільки у тваринницькій галузі сільськогосподарського виробництва, можна відмітити основну закономірність: на одиницю продукції витрати збільшуються. Враховуючи, що процеси виробництва продукції тваринництва переважно здійснюються в стаціонарних умовах, створюються сприятливі можливості для використання електроенергії. При цьому в структурі енергетичних ресурсів, які використовуються в тваринництві, значно зростає роль нетрадиційних (альтернативних) джерел поновлюваної енергії - водною, вітровою, сонячною, енергії біогазу.
Keywords: витрати енергії; використання електроенергії; енерговитрати; енергоємність