Сортодослідження плодів черешні пізнього строку достигання на придатність до заморожування - Іванова, Ірина Євгенівна; Білоус, Ельзара Серанівна; Пащенко, Юлія Петрівна; Єременко, Оксана Анатоліївна; Ivanova, Iryna; Bilous, E.; Pashchenko, Yuliia; Yeremenko, Oksana (Херсон : ХДАУ, Грінь Д. С., 2017)
UA: Проведена науково - обґрунтована оцінка придатності 6-ти районованих сортів че решні пізнього строку достигання (Мелітопольська чорна, Міраж, Оріон, Празднічна, Сюрприз, Космічна), які вирощені в умовах південного Степу України до заморожування та зберігання при низьких температурах за показниками: величина втрати соку, масова концентрація цукрів, масова концентрація титрованих кислот. EN: The study presents a scientifically substantiated assessment of the suitability of 6 zoned lateripening sweet cherry varieties (Melitopolska chorna, Mirazh, Orion, Prazdnichna, Siurpyz, Kosmichna) grown in the southern steppes of Ukraine for freezing and storing at low temperatures michna) grown in the southern steppes of Ukraine for freezing and storing at low temperatures based on the following characteristics: juice loss amount, total sugars and total titrated acids.
Variety testing of lateripening sweet cherries for their suitability for freezing
Keywords: черешня; заморожування; зберігання; величина втрати соку; масова концентрація цукрів; масова концентрація титрованих кислот; sweet cherries; freezing; storage; juice loss amount; total sugars; total titrated acids