Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 16271 "Спосіб підготовки плодів насіннєвих культур до зберігання" - Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna; Сердюк, Марина Єгорівна; Сердюк, Марина Егоровна; Serdyuk, Maryna; Гапріндашвілі, Нона Арчилівна; Гаприндашвили, Нона Арчиловна; Gaprindashvili, Nona (Державний департамент інтеркультурної власності, 2006)
Спосіб підготовки плодів до зберігання, що включає обробку шляхом занурення їх у водяну емульсію біологічно активних речовин, який відрізняється тим, що як біологічно активні речовини використовуються аскорбінова кислота та рутин, при наступному співвідношенні компонентів, мас.%: аскорбінова кислота 0,5-2, рутин 0,5-2, вода 96-99.
Keywords: патент; плоди; насіннєві культури; зберігання; рослинна сировина; обробка плодів