Формування прибутку підприємств - Шумейко, М. Д. (ТДАТУ, 2018)
Головне завдання підприємства за актуальних умов - здійснення господарської діяльності, направленої на отримання прибутку для задоволення соціальних і економічних інтересів членів трудового колективу і інтересів власників майна підприємства. В умовах досконалої конкуренції мета - отримання доходу та прибутку об'єктивно зумовлена уникненням витіснення з ринку; підприємство має всю свою діяльність орієнтувати на максимізацію прибутку. Правильне визначення, формування і розподіл прибутку у фінансово - господарської діяльності організації відіграє важливу роль і безпосередньо впливає на престижність і рентабельність підприємства.
Keywords: прибутковість; прибуток; управлінська діяльність; оптимізація збуту; управління прибутком