Огляд застосування дигестату за кордоном - Тесля, Р. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Дигестат зазвичай використовується у зв'язку з його удобрювальними властивостями, з урахуванням його високодоступних фракцій азоту та фосфору, а також тим, що він має певні властивості поліпшення ґрунту. У Німеччині більшість дигестату використовується без подальшої обробки, і лише близько 10% установок проводить обробку дигестату, що надходить на установку для виробництва компосту. Рідка фаза відокремлюється після зброджування, а волокниста фаза, що відокремлюється, зазвичай після цього компостується. Лише 6% дигестату з гарантією якості виробляється у Німеччині як твердий дигестат. Рідкий дигестат (94% всього дигестату) використовується безпосередньо як добрива у сільському господарстві. У Нідерландах дигестат із окремо зібраних органічних відходів із домоволодінь завжди піддається аеробній подальшій обробці (компостування), а отриманий матеріал продається як добриво або компонент ґрунтового субстрату. Зазначається також, що дигестат зі змішаних відходів навіть після компостування не відповідає вимогам для використання як добрива, і він зазвичай частково спалюється і частково депонується на полігоні, але останній маршрут є політично безперспективним.
Keywords: дигестат; сільське господарство; використання; аналіз