Інформаційні технології та їх застосування у процесі викладання суспільно-гуманітарних дисциплін - Шлєіна, Людмила Іванівна; Ісакова, Олена Іванівна; Єременко, Лариса В’ячеславівна; Зімонова, Ольга Володимирівна; Shlieina, Liudmyla; Isakova, Olena; Yeremenko, Larysa; Zimonova, Olha (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: У статті проаналізовано психолого-педагогічні аспекти комунікативної компетенції особистості та застосування інформаційних технологій при оволодінні здобувачами вищої освіти гуманітарних дисциплін. Зазначено, що процес інформатизації освіти має підтримувати розвиток предметних галузей, але також активізувати розроблення підходів до використання потенціалу ІКТ на основі моделювання об’єктів, явищ і процесів, що вивчаються, з метою підвищення креативності мислення студентів. EN: The article analyzes the psychological-pedagogical aspects of the communicative competence of the individual and the use of information technologies in the acquisition of humanitarian disciplines by students of higher education. It is noted that the process of informatization of education should support the development of subject areas, but also activate the development of approaches to using the potential of ICT based on the modeling of objects, phenomena and processes being studied, in order to increase the creativity of students' thinking.
Information technologies and their application in the process of teaching social and humanitarian disciplines
Keywords: гуманітарні дисципліни; інформаційні технології; тестові завдання; humanities; information technologies; test tasks