Використання інформаційних технологій для просування малого бізнесу: зарубіжний досвід - Кучеркова, Світлана Олександрівна; Кучеркова, Светлана Александровна; Kucherkova, Svitlana (My University, 2017)
UA:Метою статті є аналіз міжнародного досвіду використання інформаційно-комунікаційних технологій в малому бізнесі на прикладі Ізраїлю задля впровадження останнього в діяльність малих підприємств вітчизняної агросфери. Розкрито важливість інформаційних технологій й інформаційного забезпечення діяльності підприємства, особливо, коли сучасний світовий розвиток характеризується процесами глобалізації економіки, інформаційними змінами, посиленням конкуренції, а також всесвітньої мережі Інтернет. На прикладі Ізраїлю показано, як функціонує малий бізнес, починаючи з розробки мети, стратегії, вибору продукту, аналізу конкурентів і розрахунку точки беззбитковості. Здійснено порівняльний аналіз між ізраїльськими доходами і вітчизняними, які податки і соціальні внески сплачуються. Рекомендовано нашій країні використовувати прогресивну шкалу ПДФО і ЄСВ. Запропоновано вітчизняному малому бізнесу створювати власні Інтернет магазини і детально описано, який набір Інтернет інструментів при цьому можна використовувати. Це дасть можливість малому бізнесу просувати свій продукт при мінімальних витратах, розширити круг своїх клієнтів, а отже і збільшити прибутковість своєї діяльності. EN:The aim of the article is an analysis of international experience of using information and communication technologies in small business on the example of Israel to implement the latter in the activities of small enterprises of national agricultural sphere. The importance of information technologies and informational support of enterprise activity is revealed, especially when the modern world development is characterized by economics globalization processes, informational changes, increased competition and World Wide Web. It is showed on the example of Israel how a small business functions, beginning with development of aim, strategy, product selection, analysis of competitors and calculation of breakeven point. A comparative analysis between Israeli and national income has been performed, which taxes and social contributions payable. It is recommended to our country to use progressive scale of personal income tax and single social contribution. It is suggested to domestic small business to create own Web stores and it is described in detail, which set of Web tools can be used for this aim. This will allow small business to promote its products at minimal expenses and to expand a circle of its clients and therefore to increase profitability of its activity.
Using information technologies for the promotion of small business: foreign experience
Keywords: інформаційні технології; інтернет; малий бізнес; оподаткування; досвід Ізраїлю; accounting; small business; information technologies