Столиці України. Подорож крізь історію - Ломейко, Наталя Григорівна (My University, 2025)
Віртуальна екскурсія історичними містами України, які в різні часи ставали столицями. Деякі з них, як Київ чи гетьманські резиденції, виконували цю роль десятиліттями, інші – лише кілька днів, як, наприклад, закарпатський Хуст. Кожне з цих міст залишило неповторний слід у процесі державотворення та стало частиною великої української історії.
Keywords: історія України; столиці; державотворення; культурна спадщина; національна ідентичність; Київ; Харків; Львів; Івано-Франківськ; Вінниця; гетьманські резиденції; Чигирин; Батурин; Глухів; Хуст; Ясіня; Бахчисарай; Гуляйполе; незалежність; архітектура; символіка міста; віртуальна подорож