Законодавчі аспекти діяльності неприбуткових організацій : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Куліш, Наталія Михайлівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Актуальність теми зумовлена зростанням ролі неприбуткових організацій у публічному управлінні, соціально-економічному розвитку та становленні демократичних інститутів в Україні. У сучасних умовах вони є важливою складовою громадянського суспільства, сприяють реалізації прав і свобод людини, розвитку волонтерства та підвищенню громадянської активності. Неприбуткові організації задовольняють суспільно важливі потреби у сферах соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури, захисту прав людини, охорони довкілля та надання гуманітарної допомоги, що має особливе значення в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення.
Keywords: неприбуткові організації; реформування публічного управління; законодавче регулювання