Гнучке керівництво як засіб вдосконалення ділового адміністрування за теорією ― життєвого циклу П. Херсі і К. Бланшара - Бочарова, Наталія Олександрівна; Бочарова, Наталья Александровна; Bocharova, Nataliia (ФОП Однорог Т. В., 2019)
Важливий внесок у розвиток вчення про ділове адміністрування внесли вчені Поль Херсі та Кен Бланшар. Вони розробили ситуаційну теорію, названу пізніше «теорією життєвого циклу», згідно з якою найбільш ефективні стилі керівництва залежать від «зрілості» виконавців. Керівник визначає цю зрілість, оцінюючи прагнення до досягнення мети, здатність нести відповідальність за свою поведінку, а також рівень освіти і досвід минулої роботи над дорученими завданнями. Зрілість проявляється у готовності працівників виконувати поставлені перед ними завдання. Вона включає в себе дві складові: професійну та психологічну.
Keywords: ділове адміністрування; теорією життєвого циклу