Вплив компонентного складу субстрату на пігментний комплекс та фотосинтетичну продуктивність васильків справжніх - Бурдіна, Ірина Олександрівна; Бурдина, Ирина Александровна; Burdina,Iryna; Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia (НУБіП, 2016)
UK: Досліджено вплив компонентного складу субстрату на формування пігментного складу та фотосинтетичну активність васильків справжніх під час вирощування в умовах закритого ґрунту. Встановлено, що введення у склад субстрату агроперліту стимулює накопичення хлорофілів, каротиноїдів, сприяє збільшенню маси рослин, площі листків та рівня чистої продуктивності фотосинтезу. EN: Effect of substrate component composition on formation of pigment complex and photosynthetic activity of basil with its cultivation in greenhouses was studied. It was determined that inclusion of perlite into substrate stimulates chlorophyll and carotenoid accumulation, increases plant weight, leaf area, and level of net photosynthesis productivity.
Effect of the substrate composition on pigment content and photosynthetic productivity of basil breeding and seed production
Keywords: васильки справжні; субстрат; пігменти