Опис до патенту на винахід № 119482 "Спосіб стійкого руху мостового засобу та пристрій для його здійснення" - Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Чаусов, М. Г.; Адамчук, В. В.; Головач, І. В.; Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Подача керуючого сигналу на довантаження керованих коліс здійснюється окремо на колеса лівого та правого борта мостового трактора в залежності від величини їх буксування, із відповідним використанням начіпної ваги навісних робочих машин лівої або правої частини, відносно поздовжньої його осі симетрії, шляхом переносу частки вагового навантаження з керованих коліс одного борта на інший, а навісний механізм мостового засобу складається з двох незалежних навісних механізмів його лівої та правої частин, розташованих симетрично відносно поздовжньої осі симетрії, з довантажувачами зчіпної ваги, які мають зв'язок з системою керування, вхід якої з'єднаний з програмним пристроєм та датчиками буксування коліс з лівого та правого бортів, а виходи з'єднані з входами керування навісними механізмами і довантажувачами зчіпної ваги керованих коліс з лівого та правого борта трактора відповідно
Keywords: мостовий трактор; мостовий засоб; механізація сільськогосподарського виробництва; агромостова техніка