Роль стратегічного обліку та управління в забезпеченні конкурентоспроможності підприємства - Костякова, Анна Анатоліївна; Костякова, Анна Анатолиевна; Kostyakova, Anna (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Стратегічне управління виконує велику кількість завдань, які стосуються стратегічного аналізу, реалізації, розроблення та контролю над виконанням стратегій підприємств. Але перш ніж їх формулювати, необхідно вивчити ринок та скорегувати діяльність аграрних підприємств відповідно до їх потреб. Головними завданнями є: організаційно-економічне забезпечення виходу підприємства на нові ринки збуту сільськогосподарської продукції; реалізація інноваційних проектів; забезпечення ефективної взаємодії науки, освіти, виробництва в розвитку інноваційної діяльності; розвиток системи економіко-правової та соціально-екологічної відповідальності за якість продукції тощо. EN: The article deals with the theoretical and methodological aspects of the development of the strategy of competitiveness of enterprises, justified methodological approaches to the development of the strategy of competitiveness of enterprises.
Keywords: конкурентоспроможність компанії; стратегія; стратегічний облік; company's competitiveness; strategy; competitiveness; strategic accounting