Вплив ступеню стиглості томатів на тривалість зберігання за обробки антиоксидантами - Жукова, Валентина Федорівна; Жукова, Валентина Федоровна; Zhukova, Valentyna; Гапріндашвілі, Нона Арчилівна; Гаприндашвили, Нона Арчиловна; Gaprindashvili, Nona (My University, 2018)
Застосування антиоксидантної композиції дозволяє продовжити тривалість зберігання плодів томата до 70 діб для бланжевого та бурого ступенів стиглості, до 50 діб для плодів червоного ступеня стиглості проти 30 діб зберігання контрольних плодів. Вихід стандартної продукції становить 82,8…87,2 % залежно від року проведення досліджень та ступеня стиглості плодів.
Keywords: томати; сорт Рио Гранде Оригинал; сорт Новачок; тривалість зберігання томатів; антиоксидантні композиції; товарна якість плодів