Вплив засолення ґрунту на урожайність пшениці озимої в умовах Південного Степу України - Євстафієва, Катерина Сергіївна; Евстафиева, Екатерина Сергеевна; Evstafiieva, Kateryna (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
UK: Посівні площі сільськогосподарських культур в 2014 - 2018 р. становлять 26,50 - 27,26 млн. га. Зернові займають у структурі посівних площ України 55 % від загальної площі, а озима пшениця займає до 25 %. Основні посівні площі озимої пшениці знаходяться в Лісостеповій та Степовій зоні, де найбільші площі засолених ґрунтів. EN: Soil salinity reduces the yield o f winter wheat, so in the conditions o f the southern steppe o f Ukraine the yield o f wheat decreased by33%.
Keywords: озима пшениця; засолення ґрунту; урожайність; регулятори росту рослин; winter wheat; soil salinity; yield; plant growth regulators