Механізація обробітку грунти в плодових насадженнях - Мінько, С. А.; Минько, С. А.; Minko, S. (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: У статті наведено результати попередніх випробувань фрези для обробітку ґрунту в пристовбурних смугах плодових насаджень з обертанням робочих органів навколо вертикальної осі. Визначено значення показників якості обробітку ґрунту фрезою і обґрунтована доцільність удосконалення параметрів форми і положення її робочих органів. RU: В статье приведены результаты предварительных испытаний фрезы для обработки почвы в приствольных полосах плодовых насаждений с вращением рабочих органов вокруг вертикальной оси. Определены значения показателей качества обработки почвы фрезой и обоснована целесообразность усовершенствования параметров формы и положения ее рабочих органов. EN: The results of preliminary testing of the cutter for fruit trees zones tilling by means of rotating the working parts round the vertical axis have been given in the article. Tillage quality indices values by means of cutter have been defined as well as the expediency for working parts shape and position parameters improvement have been substantiated.
Механизация обработки почвы плодовых насаждениях
Mechanization for fruit trees plantation tilling
Keywords: фреза; робочий орган фрези; ґрунт; пристовбурна смуга; плодові насадження; структура ґрунту