Державне управління профілактикою надзвичайних ситуацій : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Шумейко, Тетяна Олександрівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Актуальність теми дослідження зумовлена зростанням масштабів і складності надзвичайних ситуацій в Україні в умовах поєднання природних, техногенних та воєнних загроз. Повномасштабна збройна агресія, кліматичні зміни, зношеність інфраструктури та підвищена вразливість територіальних громад істотно посилюють ризики виникнення надзвичайних ситуацій і збільшують їх соціально-економічні наслідки. За цих умов ключового значення набуває не лише реагування на надзвичайні події, а насамперед профілактика надзвичайних ситуацій як пріоритетний напрям державної політики та публічного управління.
Keywords: надзвичайні ситуації; профілактика надзвичайних ситуацій; вдосконалення державної політики