Державний борг України: оцінка та прогнози - Захарченко, Олена Григорівна; Захарченко, Елена Григорьевна; Zakharchenko, Olena (ТДАТУ, 2013)
У статті проведено аналіз державного боргу України та дефіциту державного бюджету, проведено прогнозні розрахунки на найближчі три роки обсягів ВВП, державного дефіциту та державного боргу. Обґрунтовано загрозливий стан фінансової сфери економіки у зв’язку з відсутністю великого запасу міцності в країні (борг сягатиме до 45% від ВВП). Запропоновано заходи по зменшенню обсягу державного боргу і його відношення до ВВП.
Keywords: прогнозування; обслуговування боргу; дефіцит бюджету