Вибір раціонального способу очищення води для потреб технологічних процесів переробної галузі - Драган, П. А.; Ковальов, Олександр Олександрович; Паляничка, Надія Олександрівна; Dragan, P.; Kovalov, Oleksandr; Palianychka, Nadiia (Запоріжжя : 2023, 2023)
UA: Останнім часом значна увага приділяється проблемі забруднення води відходами переробних виробництв та їх впливу на якість води і навколишнє середовище. Обговорюються різні методи очищення, в тому числі фізичні, хімічні, біологічні та мембранні, для видалення забруднюючих речовин і придатності води для використання в технологічних процесах. Проведемо аналіз використання нових, високоефективних та економічно вигідних технологій, таких як фотокаталітична, ультразвукова та електрохімічна обробка.
Keywords: переробна промисловість; методи очищення води; забруднення джерел; використання водних ресурсів; довкілля; ефективність управління водними ресурсами