Роль маркетингових досліджень в системі планування обсягів виробництва і збуту - Бондаренко, К. С. (ТДАТУ, 2020)
Ефективна маркетингова стратегія може бути розроблена лише після детального вивчення асортиментного складу конкурентів, якісних характеристик, етапів життєвого циклу, рівня сучасності й актуальності їх продукції. Це послужить основою для формування фірмової маркетингової тактики просування товарів, виграшне позиціонування останніх на ринку, акумулюючи стабільну клієнтську базу й стимулюючи все нових споживачів до покупки.
Keywords: роль маркетингових досліджень; маркетинг підприємства; маркетингова стратегія