Технологічна карта виробництва як інструмент контролю собівартісті - Цап, Володимир Дмитрович; Цап, Владимир Дмитриевич; Tsap, Volodymyr (My University, 2017)
Технологічна карта - це основний документ технологічної документації, в якому шануються технологія виробництва, обсяги робіт, засоби виробництва і робоча сила, необхідна для їхнього виконання, а також розмір матеріальних витрат. Тобто, загалом, там знаходяться відомості про здійснення технологічних процесів. У сільському господарстві такі карти складають для кожної культури і по окремих видах незавершеного виробництва. У них слід передбачати раціональні й прогресивні технології для умов конкретного підприємства.
Keywords: технологічна карта; собівартість; метод планування; метод обліку; метод калькулювання; кількість робочого часу; вартісній обсяг сігровини; трансакційні витрати; контроль за витратами; обсяг виробництва