Регулювання водного режиму ґрунту в насадженнях черешні за краплинного зрошення. - Козлова, Лілія Валентинівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Оперативне регулювання водного режиму ґрунту в насадженнях черешні за допомогою краплинного зрошення є найважливішим заходом накопичення вологи в ґрунті в посушливих умовах Південного Степу, дозволяє підтримувати вологість ґрунту на потрібному для культури оптимальному рівні і тим самим створює сприятливі умови для нормального росту й розвитку дерев упродовж вегетації. Прийняття рішень про полив може відбуватись як за результатами безпосередніх вимірювань вологості ґрунту, так і на основі прогнозування вологості ґрунту розрахунковими методами або поєднання розрахунків із вимірюванням.
Keywords: водного режиму ґрунту в насадженнях черешні; вплив погодних умов; ресурсозберігаючий режим зрошення черешні; водоспоживання дерев черешні