Аналіз способів боротьби з втратами активної потужності в лініях електропередачі - Грищенков, О. С. (My University, 2020)
Оскільки основним видом енергії, яку споживають різноманітні машини і механізми на виробництві, є саме електрична енергія, яка живить промислових та побутових споживачів за допомогою розподільних електричних мереж, енерговитрати в таких мережах значною мірою визначають загальну енергоефективність живлення споживачів електричної енергії [1]. Тому проблема енергозбереження в сучасних умовах є дуже важливою.
Keywords: активна потужність; лінії електропередачі; електрична енергія; стабілізатори напруги