Удосконалення системи мотивації персоналу благодійної організації «Щедрик»: кваліфікаційна робота магістра ОПП 073 «Менеджмент» - Малєв, Андрій Сергійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
У сучасних умовах розвитку соціально відповідального бізнесу та благодійних організацій ефективність мотивації персоналу стає одним із ключових чинників успішної діяльності. Благодійні організації виконують важливу соціальну місію, але часто стикаються зі специфічними викликами у формуванні мотиваційної системи. Основними з них є обмеженість ресурсів, необхідність залучення працівників до роботи на волонтерських засадах та створення умов, які б стимулювали їх досягати високих результатів. Мотивація є важливим інструментом активізації трудового потенціалу, особливо в умовах, коли організація орієнтована не на отримання прибутку, а на реалізацію соціальних проєктів. Формування ефективної системи мотивації у благодійних організаціях дозволяє не лише забезпечити високий рівень продуктивності персоналу, але й підвищити їхню відданість місії організації.
Keywords: мотивація персоналу; благодійна організація; стимулювання; управління персоналом; нематеріальна мотивація; ефективність праці