Удосконалення технології виробництва пива з використанням карагенану (23 ХТД 12757695.02.2025): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» - Прасолов, Данило Сергійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню технології виробництва пива, спрямована на максимальне збереження природних характеристик сировини та високу якість готового продукту, при цьому забезпечуючи максимальну стабільність його смаку та збереження унікальних особливостей. Експериментально доведено, що карагенан не є шкідливим для здоров’я людини. Для визначення спеціального критерію було обрано технологічну операцію оклеювання пива, у рамках якої використовували різні оклеювальні матеріали, такі як карагенан, бентоніт і желатин. За результатами органолептичної оцінки було виявлено, щокарагенан порівняно з іншими оклеювальними матеріалами є найбільш ефективним.В роботі визначена мета та завдання, об’єкт та предмет дослідження, наукова новизна. Виконані узагальнення проведених досліджень і отриманих результатів. Удосконалена технологія виробництва пива з використанням каррагенану. Обраховані економічні показники та надані умови охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: пиво; бентоніт; желатин; каррагенан; технологія виробництва; оклеювання